SEO Goeroe de Zoekmachine Optimalisatie Specialist

Een aantal jaren terug in 2008 was er een kat en muisspel gaande tussen een aantal bedrijven die op het woord SEO Goeroe in Google gevonden wilden worden. Ik "Ron Wubs" deed hier aan mee en ik claimde de domeinnaam seogoeroe.nl. En dat had effect. Ik stond lange tijd op nummer 1 in Google met deze zoek term. Of dat nu nog zo is, maakt mij niet heel veel meer uit. I.p.v. zelf op nummer 1 te komen met deze zoekterm, besteed ik liever al mijn aandacht aan ons CMS systeem en aan de zoektermen van onze klanten.

Was of ben ik "Ron Wubs" een echte SEO Goeroe? Nee ik ben geen Goeroe, zoals aangegeven het was een zoekterm die tot deze pagina leidde. Echter! Aan de hand van vele goede resultaten is te zien dat ik veel van SEO af weet. Ik heb veel kennis en ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO). De techniek staat niet stil en door te blijven trainen en het eigen maken van de vele kneepjes van zoekmachine optimalisatie zorg ik ervoor dat wij mee blijven gaan met de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Website optimalisatie beperkt zich al lang niet meer tot alleen de meta gegevens, zoekwoorden en/of goede teksten. Het betreft een heel scala aan technische opties die samen een goed scorende website maken.

Bij Simpelwerf hanteren wij hiervoor een eigen SEO controle lijst om iedere opdracht die wij maken na te lopen op alle SEO punten.

Is zoekmachine optimalisatie echt nodig voor uw bedrijf?

Ik vind van wel. De meeste bedrijven besteden te weinig of onvoldoende aandacht aan SEO. Bedrijven zien vaak het voordeel niet dat er te behalen is met goede optimalisatie (SEO). Er zijn de afgelopen jaren grote veranderingen opgetreden op SEO gebied en daarin moet je mee gaan om bij te blijven.

Als bedrijven in kaart zouden brengen hoeveel ze verliezen aan een concurrent die hoger rankt in de zoekresultaten dan zijzelf, dan kunnen ze een balans opmaken of ze dit verlies willen nemen. Maar zeer waarschijnlijk loont het om te investeren in zoekmachine optimalisatie.

Goede zoekmachine optimalisatie is gedeeltelijk gebaseerd op juiste en relevante content (de teksten en afbeeldingen van uw producten of diensten en over uw bedrijf.). Voor dit gedeelte bent u als bedrijf zelf verantwoordelijk. Content is echter meer dan alleen de tekst die een website bezoeker te zien krijgt. Ook allerlei onzichtbare technieken tellen mee bij zoekmachine optimalisatie. Dit gedeelte is onze verantwoordelijkheid en Simpelwerf behaalt daarmee goede resultaten!